Ελληνική Λέσχη Moto Guzzi

Hellenic Moto Guzzi Club

Una storia importante

Τρίτη, 08 Μαΐου 2012


δηλαδή…”μία σημαντική ιστορία”

Δανειζόμαστε ένα από τα moto της διαφημιστικής καμπάνιας της αγαπημένης μας εταιρίας που βλέπουμε συχνά σε φυλλάδια, έντυπα κ.α. τα τελευταία χρόνια, για να περιγράψουμε κάτι σημαντικό για τη Λέσχη μας και να αποδείξουμε πως, αναφορικά με την αγαπημένη μας μάρκα, τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Πριν από μερικούς μήνες δεχθήκαμε ένα email και ένα τηλεφώνημα στη Λέσχη από τον πρόεδρο του MOTO GUZZI CLUB of MALTA. Ο Philip θα ερχόταν σύντομα στην Αθήνα για ένα συνέδριο και φυσικά, ως γνήσιος Guzzista φρόντισε να ενημερωθεί διαδικτυακά για την ύπαρξη της Λέσχης μας και να επικοινωνήσει μαζί μας.

Η επικοινωνία αυτή κατέληξε σε μία συνάντηση με μέλη του ΔΣ ένα Σάββατο μεσημέρι στη Βουλιαγμένη και στην συμμετοχή του Philip στην Κυριακάτικη εκδρομή μας στην Καμάριζα και τα μεταλλεία Λαυρίου με το V7 του προέδρου καθώς ο ίδιος είχε ταξιδέψει από και προς Μάλτα αεροπορικώς. Εντυπωσιασμένος από την ζεστή φιλοξενία μας και την αγάπη μας για την MOTO GUZZI μας έφερε σε επαφή με έναν άλλο guzzista, τον Massimo, δικηγόρο πρόεδρο του MOTO GUZZI CLUB CAPO DILEUCA, μια λέσχης της Νοτίου Ιταλίας με έδρα μια μικρή πόλη της επαρχίας Puglia, το ΑlessanoO Massimo, προσωπικός φίλος του Philip, ένθερμος οπαδός τηςMOTO GUZZI κουλτούρας, μας μίλησε για μία ιδέα την οποία είχε από καιρό εμπνευστεί και την δεδομένη χρονική στιγμή προσπαθούσε να αναπτύξειδηλαδή..."μία σημαντική ιστορία"

Δανειζόμαστε ένα από τα moto της διαφημιστικής καμπάνιας της αγαπημένης μας εταιρίας που βλέπουμε συχνά σε φυλλάδια, έντυπα κ.α. τα τελευταία χρόνια, για να περιγράψουμε κάτι σημαντικό για τη Λέσχη μας και να αποδείξουμε πως, αναφορικά με την αγαπημένη μας μάρκα, τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Πριν από μερικούς μήνες δεχθήκαμε ένα email και ένα τηλεφώνημα στη Λέσχη από τον πρόεδρο του MOTO GUZZI CLUB of MALTA. Ο Philip θα ερχόταν σύντομα στην Αθήνα για ένα συνέδριο και φυσικά, ως γνήσιος Guzzista φρόντισε να ενημερωθεί διαδικτυακά για την ύπαρξη της Λέσχης μας και να επικοινωνήσει μαζί μας. Η επικοινωνία αυτή κατέληξε σε μία συνάντηση με μέλη του ΔΣ ένα Σάββατο μεσημέρι στη Βουλιαγμένη και στην συμμετοχή του Philip στην Κυριακάτικη εκδρομή μας στην Καμάριζα και τα μεταλλεία Λαυρίου με το V7 του προέδρου καθώς ο ίδιος είχε ταξιδέψει από και προς Μάλτα αεροπορικώς. Εντυπωσιασμένος από την ζεστή φιλοξενία μας και την αγάπη μας για την MOTO GUZZI μας έφερε σε επαφή με έναν άλλο guzzista, τον Massimo, δικηγόρο πρόεδρο του MOTO GUZZI CLUB CAPO DI LEUCA, μια λέσχης της Νοτίου Ιταλίας με έδρα μια μικρή πόλη της επαρχίας Puglia, το Αlessano. O Massimo, προσωπικός φίλος του Philip, ένθερμος οπαδός της MOTO GUZZI κουλτούρας, μας μίλησε για μία ιδέα την οποία είχε από καιρό εμπνευστεί και την δεδομένη χρονική στιγμή προσπαθούσε να αναπτύξει.Την σύσταση ενός δικτύου λεσχών της MOTO GUZZI υπό την αιγίδα του MOTO GUZZI WORLD CLUB με κοινό σημείο αναφοράς την λεκάνη της Μεσογείου. Ύστερα από την αρχική μας τηλεφωνική επαφή με τον Massimo, την ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων και μετά από την θερμή σύσταση του Philip να συμμετάσχει η Λέσχη μας στο δίκτυο αυτό, η πρωτοβουλία αναπτύχθηκε γρήγορα και πολύ σύντομα, υπό την γενική εποπτεία του Massimo συντάχθηκε ένα σχετικό καταστατικό. Το νερό λοιπόν είχε πλέον μπει στο αυλάκι. Κατόπιν ομόφωνης απόφασης του ΔΣ της Λέσχης μας, το θεωρήσαμε μεγάλη τιμή και πρόκληση να συμμετάσχουμε στο εγχείρημα αυτό παίζοντας μάλιστα πρωταγωνιστικό ρόλο όντας η μία από τις τέσσερις ιδρυτικές λέσχες της πρωτοβουλίας αυτής με την τέταρτη λέσχη να είναι μια εξαιρετικά δυνατή και δραστήρια λέσχη της Σικελίας η GUZZISTI DELL' ETNA με πρόεδρο τον Gregorio.

Και κάπως έτσι το νερό μπήκε στο αυλάκι.

Πολύ σύντομα, ορίστηκε η ημερομηνία της εκδήλωσης της ίδρυσης του «Μεσογειακού δικτύου λεσχών MOTO GUZZI" για τις 28-29 Απριλίου στην έδρα φυσικά της Λέσχης του Capo di Leuca με το οργανωτικό κομμάτι να βαραίνει την τοπική Λέσχη και τον Massimo. Φυσικά ανταποκριθήκαμε άμεσα στο κάλεσμα για την υπογραφή της σχετικής ιδρυτικής πράξης και αποφασίσθηκε να ταξιδέψουν στη Ιταλία ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Λέσχης μας Βασίλης Παπανικολάου και ο Γ.Γραμματέας Πέτρος Ανδριανάκης ως εκπρόσωποι της Λέσχης μας, ώστε να επικυρώσουν και δια της υπογραφής την θαυμάσια αυτή συμφωνία. Μελετώντας προσεχτικά το καταστατικό (το οποίο παραθέτουμε αυτούσιο παρακάτω) διαπιστώσαμε πως μόνο οφέλη μπορεί να αποκομίσει η λέσχη μας και τα μέλη της από αυτή την πρωτοβουλία και πως σε κανένα σημείο δεν είναι δεσμευτικό ως προς το οτιδήποτε αφήνοντας στις λέσχες που το απαρτίζουν την δυνατότητα να αποχωρήσουν από το δίκτυο αυτό ανά πάσα στιγμή μη έχοντας εκκρεμότητες ή υποχρεώσεις. Σε γενικές γραμμές, το δίκτυο αυτό στοχεύει στην γνωριμία και τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των ενεργών λεσχών στην λεκάνη της Μεσογείου, στην διοργάνωση μιας ετήσια εκδήλωσης η οποία εκ περιδρομής θα λαμβάνει χώρα στην έδρα - χώρα της κάθε λέσχης και την διευκόλυνση και υποστήριξη των ταξιδιωτών - μελών των λεσχών αυτών με οποιοδήποτε τρόπο στις χώρες - πόλεις των λεσχών που απαρτίζουν το δίκτυο αυτό. Περισσότερες λεπτομέρειες αναφέρονται στο καταστατικό.

Οι εκπλήξεις όμως δεν τελειώνουν εδώ.

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να πούμε πως κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων, μάθαμε πως το δίκτυο αυτό θα ιδρυθεί υπό την αιγίδα του MOTO GUZZI WORLD CLUB (του οποίου φυσικά η Λέσχη μας είναι μέλος), θα αποτελεί επίσημο φορέα του, το καταστατικό θα υπογραφεί στις 29 Απριλίου από τον Πρόεδρο του WORLD CLUB dr. Mario Arosio, θα έχει ξεχωριστό τομέα στο επίσημο site του WORLD CLUB όπου θα ανακοινώνονται και θα περιγράφονται οι δραστηριότητές του και φυσικά οι εκδηλώσεις του θα υποστηρίζονται και θα ενισχύονται από την δραστήρια αυτή παγκόσμια υπερ-λέσχη.

Επιπροσθέτως, η εκδήλωση της ίδρυσης, έγινε την Κυριακή στα πλαίσια του διημέρου της ετήσιας συνάντησης του club, M.G. WORLD CLUB - ANNUAL MEETING - CAPO DI LEUCA το οποίο φιλοξένησε επι τη ευκαιρία η τοπική λέσχη του Capo di Leuca, προσδίδοντας έτσι μεγαλύτερη επισημότητα και αξία στο γεγονός καθώς παρευρέθησαν φίλοι από πάρα πολλές λέσχες της Ιταλίας και εκπρόσωποι της εταιρίας όπως ο project manager τον οποίο φυσικά είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις στο καθιερωμένο meeting των προέδρων όλων των λεσχών. Αξίζει να σημείωθεί εδώ πως, στα πλαίσια της ίδρυσης του "μεσογειακού δικτύου guzzisti", o Massimo και η τοπική λέσχη συγκέντρωσαν από δωρεές και χορηγίες και δώρισαν το ποσό των 5.000 Ευρώ στο σύλλογο πληγέντων από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Κάπως έτσι λοιπόν, στο ακρωτήρι της Leuca της νοτίου Ιταλίας, μέσα σε ένα θαυμάσιο περιβάλλον στο Palazzo Legari di Alessano της πόλης (χτισμένο κατά τον 16αι.), μπήκαν οι υπογραφές με όλη την επισημότητα που οι Ιταλοί περιβάλλουν αυτού του είδους τις δραστηριότητές τους, με τις «ευλογίες» του δημάρχου της πόλης, του νομάρχη και όλων των τοπικών φορέων, όπως φαίνεται και στο παρακάτω απόσπασμα από το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, και ιδρύθηκε το...

ΜΟΤΟ GUZZI CLUB - AREA MEDITERRANEA ...!!!

"h. 18,00 - Alla presenza delle Autorità Civili, Militari e Religiose, all'interno del Palazzo Legari di Alessano (in subordine, presso l'Aula Consiliare del Comune), sarà  formalmente costituita la Rete dei Guzzisti del Mediterraneo.
Nel corso della Cerimonia, saranno consegnate Targhe Ricordo e Coppe.
Al termine, sarà erogata in beneficenza la somma raccolta in favore dell'Associazione Italiana Malattia di Alzheimer."

Ενημερώνουμε τα μέλη μας πως η πρώτη επίσημη δραστηριότητα του AREA MEDITERRANEA ορίστηκε για τον επόμενο Μάιο του 2013 στην Μάλτα. Θα υπάρξει ενημέρωση σχετική με τις λεπτομέρειες της εκδήλωσης και του ταξιδιού αμέσως μόλις αυτές ανακοινωθούν.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Philip για τη διαμεσολάβηση και την τιμή να μας προτείνει να συν-επικυρώσουμε την καταπληκτική αυτή πρωτοβουλία, τον Massimo και την τοπική κοινωνία για την ζεστή φιλοξενία τους, τον πρόεδρο του WORLD CLUB Mario Arosio, τον Gregorio, και όλα τα μέλη των λεσχών της MOTO GUZZI, για την πολύ όμορφη παρέα που μας χάρισαν το διήμερο αυτό. Θα μας μείνουν αξέχαστες οι στιγμές πλάι στη θάλασσα υπό τους ήχους της εξαιρετικής μπάντας το βράδυ του Σαββάτου στο live concert, τα πολλά, παλιά και νέα MOTO GUZZI που θαυμάσαμε από κοντά, τα ζεστά χαμόγελα των ντόπιων που περιέβαλλαν με τόση αγάπη και περηφάνια την εκδήλωση αυτή, η γνωστή πλέον σε όλους μας αλληλεγγύη μεταξύ των Guzzisti και φυσικά, για να μην ξεχνιόμαστε, τα υπέροχα εδέσματα που γευτήκαμε και τα οποία βρισκόντουσαν εν αφθονία διαρκώς ανάμεσά μας σε προσφορά επιβεβαιώνοντας πως σαν γνήσιοι Guzzisti δεν θα έπρεπε να αισθανόμαστε άσχημα κάθε φορά που κάνουμε επιδρομή σε ταβέρνες, πριν μετά και κατά τη διάρκεια όλων των εκδηλώσεών μας. Το φαινόμενο είναι διεθνές!!!

Μερικά στοιχεία και αναφορές στο site του MOTO GUZZI WORLD CLUB
http://motoguzziworldclub.it/
Και φυσικά, αναλυτική αναφορά στο ταξίδι μας και φωτορεπορτάζ στο site και to forum της λέσχης μας

Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.G.

Βασίλης Παπανικολάου


Το καταστατικό του MOTO GUZZI CLUB - AREA MEDITERRANEA

MOTO GUZZI CLUB
AREA MEDITERRANEA


(M.G. Club Capo di Leuca - Guzzisti dell'Etna - M.G. Malta Club - M.G.Hellenic Club)

CONSTITUTIONAL ACT

The Year 2012, today the 29th day of the month of April, in the premises of Palazzo Legari del Comune di Alessano, there appeared:

1) Mr. Massimo VASQUEZ - GIULIANO, born in Alessano on the 2.05.1959, in his capacity as President of the Moto Guzzi Club Capo di Leuca;

2) Mr. Gregorio Nastasi, born in Aci Sant'Antonio on the 14.09.1958, in his capacity as President of the Cub dei Guzzisti dell'Etna;

3) Mr. Philip CHIRCOP, born in Zebbug (Malta), on the 19.01.1961, in his capacity as President of the Moto Guzzi Malta Club;

4) Mr. Vasilis Papanikolaou, born in Volos (Grecia) on the 20.01.1976, in his capacity as President of the Moto Guzzi Hellenic Club;

who declare to act in the name of and on behalf of, as well as in the interest of the respective Moto Guzzi Club they represent.


GIVEN
that the Assemblies of the respective Clubs, on their own inititaives gathered for this purpose, have expressed the will to set up amongst them the Mediterranean Area of Guzzisti, calling it the Moto Guzzi Club Area Mediterranea;

THAT HAVING BEEN SAID
The members present, as represented and constituted above, agree on the following.

1) The Moto Guzzi Club Capo di Leuca, the Guzzisti dell'Etna, the Moto Guzzi Malta Club, the Moto Guzzi Ellenic Club, without any formalities, but committed to acknowledge and declare immediately the ethical and moral value of this Act, form between them the Moto Guzzi Club "Area Mediterranea", as a group of Clubs with the intention of favouring and encouraging every possible cultural opportunity that can achieve a more concrete and effective integration of the many, different, families of guzzisti that comply to the project, as well as to promote the necessary initiatives to better value the territories that are involved in the same project.

2) The Area Mediterranea is therefore configured as that large container full of ideas and initiatives meant to create an important model for cultural, turistic, and excursion development, for learning and knowledge capable of combining within itself the Guzzista centennial identity to the very old Mediterranean cultures and traditions.

3) The Area Mediterranea will not be structured as a new subject designed to overlap on the respective associations, but more simply a number of Clubs together, represented by motorcyclists coming from a part of the world that is highly typical and culturally similair, capable, thanks to their stories and experiences, but above all through their togetherness to highlight the authentic values as expressed by the feelings and the philosophy of a guzzista.

4) The Meditarranean group will work in collaboration and in harmony with the Clubs that comply with this initiative and with the Moto Guzzi World Club, and to which it has always to refer to. Even for this reason, there will be no social bodies nor premises, but only a Council constituted by all the Presidents of the Clubs that are part of the project, and that from time to time will make use of the premises of the various associations.

5) The Area Mediterranea, open to all Guzzi Clubs of the region who ask to join, is constituted for an idefinite period of time, but each member Club of the district can back out unilaterally and at any moment by means of a simple communication.

6) In the case of a change in the persons who perform the office of President of the respective Clubs, the functions of advisor/ councillor are assumed by the new Presidents. The liquidation of the 'Area' is obtained by deliberation adopted by all participant Clubs.

7) The Council decides in a collegial manner, by simple majority, and commits itself to distribute its programmes to all the Mondo Guzzista.

8) The present act is written in n° 5 originals and will be published through affixing in the various clubs and on websites.


Read, approved and undersigned


The Legal representatives of:
- Moto Guzzi Club Capo di Leuca Mr. Massimo Vasquez - Giuliano

- Guzzisti dell'Etna Mr. Gregorio Nastasi

- Moto Guzzi Malta Club Mr. Philip Chircop

- Moto Guzzi Hellenic Club Mr. Vasilis Papanikolaou

In support of the above mentioned project, it is undersigned even by the Legal Representative of

- Moto Guzzi World Club Mr. Mario Arosio

http://www.flickr.com//photos/motoguzziclub_gr/show/

Τελευταία ενημέρωση Τετάρτη, 09 Μαΐου 2012
Φωτογραφικό υλικό Ελληνικής λέσχης Moto Guzzi Βίντεο Ελληνικής Λέσχης Moto Guzzi 36ωρο Forum Ελληνικής Λέσχης Moto Guzzi
Βρίσκεστε εδώ: Home arrow Αρχείο εκδηλώσεων arrow Una storia importante

Έδρα Λέσχης

Ελληνική Λέσχη Moto Guzzi
Πραβίου 21 & Μεγάλου Βασιλείου (3ος όροφος)
11855 Ρουφ
Αθήνα
+30 (210) 3413369
+30 (210) 3413369
Facebook Flickr Vimeo

Online χρήστες

Έχουμε 49 επισκέπτες σε σύνδεση